Heb je een hond of kat? Dan zorgen ze waarschijnlijk al voor veel plezier, maar het blijkt ook nog eens goed voor je te zijn. daarom moeten wij goed voor hun zijn en alle zorg en plezier geven die ze verdienen


Gebitsverzorging

Veel gestelde vragen over gebitsverzorging

8 op de 10 honden ouder dan 3 jaar heeft last van gebitsproblemen. Omdat er veel vragen zijn rondom de verzorging van het gebit van honden, staan hier de belangrijkste opgesomd.


Vanaf april neemt het aantal teken in Nederland weer toe en dat betekent dat mensen die naar het bos, de duinen of een andere groene omgeving gaan extra moeten oppassen voor dit beestje.

"Een teek dient zo snel mogelijk verwijderd te worden", zegt Kees van den Wijngaard, epidemioloog bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.


Gras - Granen - een gevaar in de zomermaanden.

Fijne weerhaken voorkomen het uitschudden en sturen de naalden dieper in de vacht .

Met hun spitse uiteinden kunnen ze doordringen in elke opening en de huid zakken of plooien van de huid en veroorzaken pijnlijke abcessen.


Bijwerkingen van geneesmiddelen bij Collies en aanverwante rassen

We weten al ruim 20 jaar dat er bij Collies en aanverwante rassen een overgevoeligheid voor bepaalde geneesmiddelen voorkomt. 


Wat is glaucoom?

Glaucoom (of groene staar) is een oogaandoening waarbij de druk in de oogbol te hoog wordt. Zonder behandeling loopt het oog dan ernstige schade op, met blindheid als gevolg.