Diesel

 

Geboren:

....--....--....

 

Overleden

18 november 2015


POLITIE HOND STERFT, RIP DIESEL

 

Geschreven door Irma Neijman op 18 november 2015. Geplaatst in nieuws

Bij de politieactie in Saint-Denis vanmorgen is zeker ook ook één slachtoffer gevallen aan de zijde van de politie.

Het was de trouwe speurhond Diesel die als eerste het pand binnenging tijdens de inval van de politie. Diesel liep voorop en werd direct door de terroristen dood geschoten.

De 7 jaar oude Mechelse herder gaf zijn leven voor de vrijheid. De politie gaf in een bericht aan dat aanvals- en explosievenhonden, zoals Diesel, “onmisbaar zijn in de missies”.

Tevens zijn bij deze operatie vijf politieagenten van de speciale eenheid lichtgewond geraakt. Dit had zomaar veel erger kunnen zijn zonder het offer wat Diesel bracht.

RIP Diesel!


18/11/2015

  

Bij de politieactie in Saint-Denis is woensdagochtend zeker ook één slachtoffer gevallen aan de kant van de politie. Speurhond Diesel werd doodgeschoten toen ze als eerste het appartement van de terroristen binnenging.

De zeven jaar oude Mechelse herder, werd door “de terroristen gedood tijdens de lopende operatie”, zo zei de politie, die beklemtoonde dat aanvals- en explosievenhonden “onmisbaar zijn in de missies” van de RAID-agenten. 

Vijf politieagenten van de speciale eenheid zijn lichtgewond geraakt, zo maakte de Franse nationale politie eerder al bekend.

 

Diesel maakte deel uit van de eenheid RAID, wat in het Frans staat voor Recherche, d’assistance, d’intervintion et de discussion. Honden die bij deze eenheid horen, zijn erg goed opgeleid om in de meest extreme omstandigheden te kunnen werken. Zoals je in deze video kan zien, worden ze onder andere opgeleid om zelf bestuurders in rijdende voertuigen aan te vallen of springen ze zelfs over een auto om een gevaarlijk individu uit te schakelen. Bedoeling is dat nadien pas agenten van het RAID team optreden om het individu te overmeesteren en in te rekenen.